خواص چای و دمنوش به لیمو برای زنان باردار چیست
گرچه به لیمو، گیاه بومی آمریکای جنوبی است، اما به دلیل اثرات و ویژگی های دارویی قدرتمند آن، به عنوان افزودنی مواد غذایی، به طور عمده به گیاهی قابل دسترسی در سراسر جهان تبدیل شده است. اولین استفاده گسترده از به لیمو به عنوان یک افزودنی غذایی و طعم دهنده بود، به ویژه اضافه کردن برگ آن به مرغ و ماهی، سالاد، سس گوجه فرنگی، مربا، و نوشیدنی های مختلف متداول بوده است. با این حال، استفاده سنتی از به لیمو به عنوان یک گیاه دارویی دوباره معروف شده است، به ویژه که تحقیقات مدرن ارزش مواد منحصر به فرد آن را نشان داده است و مشخص شده است که این گیاه برای سلامتی بسیار مهم است.
خواص چای و دمنوش به لیمو برای زنان باردار چیست
به لیمو برای زنان باردار
کاهش وزن : در حالی که چای اغلب برای کسانی که در رژیم غذایی هستند توصیه می شود، دمنوش به لیمو هم به نظر بسیار موثر می آید. به لیمو تنها ۲ کالری در هر وعده به بدن می دهد و ترکیب غنی از مواد ارگانیک آن روی بدن تاثیرات خوبی می گذارد که باعث می شود ریزه خوری های شما کاهش یابد تا بتوانید با رژیم غذایی خود سازش پیدا کنید. همچنین، از اثرات متابولیکی مهم چای به لیمو می توان به افزایش چربی سوزی، که با بهینه سازی فرآیندهای مختلف بدن حاصل می شود اشاره کرد. یکی از فواید به لیمو، خاصیت خلط آوری آن است، نوشیدن این چای می تواند باعث رفع گرفتگی های دستگاه های تنفسی شده و کمک کند تا اخلاط به راحتی خارج شود.
خواص چای و دمنوش به لیمو برای زنان باردار چیست
خواص به لیمو برای بارداری
ولین استفاده گسترده از به لیمو به عنوان یک افزودنی غذایی و طعم دهنده بود، به ویژه اضافه کردن برگ آن به مرغ و ماهی، سالاد، سس گوجه فرنگی، مربا، و نوشیدنی های مختلف متداول بوده است. با این حال، استفاده سنتی از به لیمو به عنوان یک گیاه دارویی دوباره معروف شده است، به ویژه که تحقیقات مدرن ارزش مواد منحصر به فرد آن را نشان داده است و مشخص شده است که این گیاه برای سلامتی بسیار مهم است
خواص چای و دمنوش به لیمو برای زنان باردار چیست
بهلیمو درختچهای بومی جنوب آمریکا است و در آفریقا شمالی، اروپای جنوبی و شمال ایران کشت میشود. بهلیمو به طور سنتی برای درمان انواع سرماخوردگیها، تب، آسم، کولیک، اسهال، سوء هضم، عصبانیت و بیخوابی استفاده شده است. به دلیل عطر مشابه لیمو، برگهای بهلیمو به طور سنتی به صورت انواع دمنوش برای ویژگیهای هضمکننده، ضداسپاسم، تسکین دهنده و ضدتب استفاده میشوند. برگهای بهلیمو برای طعم دهندگی نوشیدنیها و ادویه آشپزی استفاده میشوند. مطالعات داروشناسی مدرن نشان دادهاند که برگهای این گونه ویژگیهای ضداسپاسم، هضمکننده، تسکیندهنده، ضدتب و اشتهاآور دارند. بیشتر ویژگیهای داروشناسی بهلیمو به روغن ضروری غنی از ترکیبات فنولیک – “فنیل پروپانوئیدها” و “فلاونهای گلیکوزیله” – نسبت داده شدهاند. ورباسکوزید، فراوانترین ترکیب فنیل پروپانوئید گلیکوزیدِ بهلیمو ویژگی بیولوژیکی بسیاری از جمله عملکردهای آنتی اکسیدان، ضدباکتری، ضدتومور و ضدقارچ دارد. با توجه به کاربردهای درمانی و غیردرمانی گستردهی بهلیمو، مصرف بهلیمو در طول بارداری ممکن است بسیار اتفاقی باشد. اما اطلاع درباه ایمنی بهلیمو در دوران بارداری هنوز در متون علمی یا سنتی ارزیابی نشده است. در سال 2016 مطالعهای با هدف تشخیص اثر عصاره آبی بهلیمو بر نتیجه بارداری در موش انجام و نتایج آن در مجله Avicenna Journal of Phytomedicine منتشر شد. نمونه مورد آزمایش (موش) در زمان بارداری، به طور داخل صفاقی، دوز 0/5 گرم بر کیلوگرم در روز، عصاره آبی بهلیمو یا کنترل را در طول اورگانوژنز (مرحلهای از تکامل جنین) دریافت کرد. وزن بدن مادر در طی بارداری اندازهگیری شد. ناهنجاریهای خارجی و ناهنجاریهای اسکلتی آزمایش شدند. هیچ اختلاف معنیداری بین میانگین وزن مادر در طول بارداری بین دو گروه (دریافت کننده عصاره آبی بهلیمو و کنترل) مشاهده نشد. همچنین، هیچ اختلاف معنیداری بین میانگین تعداد لانهگزینی، جنینهای زنده و سقط جنین بین دو گروه مشاهده نشد. میزان همه نوع ناهنجاریِ مورد آزمایش کم و مشابه گروه کنترل بود. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف متعادل بهلیمو به عنوان یک دمکرده یا چای به نظر میرسد برای استفاده در دوران بارداری ایمن باشد و اثرات سمی بر تکامل جنین موش ندارد.
به لیمو برای زنان باردار
بیشتر بخوانید :